Sivut

20 syyskuuta 2014

Jonon ohi

Äipältä tuli pitkästä aikaa pyyntö valmistaa jotakin. Aiemmille on käynyt vähän "joo, joo, teen kun ehdin", eikä valmista ole muistaakseni tullut kertaakaan... Tällä kertaa hommalle oli selkeä tarve ja aikaraja. Huivin pitäisi valmistua lokakuisiin juhliin kaveriksi harmaalle kotelomekolle ja palvella ehkä muissakin juhlissa loppuvuonna. Ohjekin oli valmiiksi katsottuna ja lankaostoksille kävi kutsu parin päivän päästä pyynnöstä.

Lankakaupaksi valikoitui Kerä. Ensivierailu oli kyllä odottamisen arvoinen. Kiirehdittiin töiden jälkeen puolijuoksua viideltä sulkeutuvaan Kerään ja vaikka oltiin paikalla ehkä miinuutin ennen sulkemisaikaa, saatiin loistokasta palvelua ja vastauksia kymmeniin kysymyksiin. Myymälä ensin yllätti pienuudellaan, mutta sen uumenista silti löytyi montakin vaihtoehtoa tähän projektiin. Pieni on kaunista ja tämä pieni voittaa kyllä suuret lankamarketit mennen tullen!



Mukaan tarttui loppujen lopuksi Rowanin fine art -sukkalanka, josta löytyy merinovillaa, mohairia, polyamidia ja silkkiä. Ja äipän tuntien - tietysti pinkkinä. Kerin langan tänään ja se on kyllä kuin karkki, mutta siitä lisää enemmän, kunhan jotain toivottavasti valmistuu.

Tämä taitaa nyt siis kiilata kyjy-neulontojen ohi, jotta ei tarvitsisi mamman lähteä viimetipan huiviostoksille muutaman viikon päästä. Periaatteessahan tämä kävisi kyjystä, mutta kun menin lupailemaan, että niihin käytetään vain jo lankavastastosta löytyviä lankoja. Taidan tehdä kyjy-päätöksen sitten, jos näyttää siltä, että määrä jää muuten vajaaksi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti